Een stappenplan voor goede zoekmachinesoptimalisatie

Een stappenplan voor goede zoekmachinesoptimalisatie

SEO klinkt eenvoudig, maar is dat absoluut niet. Lukraak teksten laten optimaliseren heeft weinig zin. U dient eerst enig onderzoek te doen. Bekijk in de statistieken van uw website op welke pagina’s de meeste bezoekers terecht komen. Zorg er eerst voor dat deze delen van uw website volledig worden geoptimaliseerd, zodat u de stroom bezoekers kunt behouden. Het is niet erg als de meest populaire pagina’s niet de homepage zijn. Bij steeds meer blogsites, of op uw eigen website, is het mogelijk om ‘related links’ toe te voegen. Doe dit bij de populairste pagina’s en verwijs naar de delen van uw website die het meest met het onderwerp te maken hebben.

Werk stap voor stap

Verwijzen naar andere pagina’s dient wel zorgvuldig te gebeuren. Het heeft geen zin om uw gehele website als ‘related link’ onder uw populairste artikel te zetten. Bouw de zoekmachinesoptimalisatie langzaam op. Zorg er voor dat de pagina’s waarnaar u verwijst ook volledig SEO geoptimaliseerd zijn. Geef het wat tijd en kijk na enkele weken of het verwijzen resultaat heeft gehad. Is dit niet het geval? Dan kunt u de artikelen verder optimaliseren met de opmaak, maak de belangrijkste keywords bijvoorbeeld vet, maar doe dit hooguit 1 keer per keyword per artikel, en voeg plaatjes toe. Ook kunt u in uw eigen tekst interessante links naar ander sites verwerken. Doe dit alleen naar sites die u zelf bekeken hebt en waarvan u het idee heeft dat het een toegevoegde waarde is voor uw artikel.

Promotie van levensbelang

Het kan altijd gebeuren dat u uw website en de daarop staande artikelen volledig SEO geoptimaliseerd heeft, maar dat de bezoekers wegblijven. Dit kan een gevolg zijn van het enorme aantal sites met dezelfde informatie. U kunt dit verhelpen door uw site te promoten. Begin ook hiermee stap voor stap. Zorg er eerst voor dat de bezoekers op uw site terecht komen, ongeacht op welke pagina. U kunt uw website promoten via social media (Twitter, Facebook, Hyves) of onder de aandacht brengen op forums. Kijk hierbij wel uit dat het niet als storend ervaren wordt door andere gebruikers. Zijn de bezoekers eenmaal op uw site, dan klikken ze doorgaans wel verder naar de pagina die ze interessant vinden: doel bereikt!

Dit bericht is geplaatst in Zoekmachine optimalisatie. Bookmark de permalink.