Het gebruik van SEO trefwoorden: overdrijf het niet!

Het gebruik van SEO trefwoorden: overdrijf het niet!

Veel opdrachtgevers maken vaak een cruciale fout bij het gebruik van de SEO trefwoorden have a peek here. Steeds meer mensen denken dat Google je pagina hoger plaatst wanneer je de tekst zoveel mogelijk volplant met dezelfde trefwoorden. Dat is echter onjuist. Bovendien haalt het de leesbaarheid van de tekst omlaag. Het wordt dan al snel een vervelende tekst om te lezen, dit spreekt de lezer dan ook zeker niet aan.

Het is juist veel raadzamer om gebruik te maken van verschillende trefwoorden en alternatieven. Al lijkt het misschien wat raar binnen een tekst, maar soms kan onjuiste spatiëring lonen bij het aantrekken van nieuwe bezoekers. Sommige bezoekers zullen bijvoorbeeld ‘digitale kamera’ intypen op Google. Dat terwijl men regelmatig de combinatie ‘digitale camera’, met een c, laat terugkomen in de tekst. Hiermee loop je dus bezoekers mis.

Google zoekhulpprogramma en teksten schrijven

 
Met behulp van het Google zoekhulpprogramma kunnen tekstschrijvers nieuwe woorden opvragen, en hierbij de dichtheid van dat woord meten. De lezers zullen er verder geen erg in hebben, omdat het woordgebruik totaal niet storend is. Wanneer iemand namelijk twintig keer in een tekst van honderd woorden ‘digitale camera’ typt, is je lezer al erg snel de draad kwijt, waardoor het kruisje bovenin beeld al snel aangeklikt zal worden.

Gebruik daarom ook eens woorden als ‘digitale camera aanbieding’, of noem enkele merken binnen het assortiment. Ook het woord ‘review’ doet het erg goed. Dit valt af te lezen aan het hulpprogramma van Google, die een indicatie geeft van hoe vaak een woord maandelijks op basis van een jaar gezocht wordt.

Voorwerpen als camera’s heb je natuurlijk in alle soorten, kleuren, en merken. Daarom is het voor de tekstschrijver slim om gebruik te maken van merk- en kleurwoorden.

Het tijdperk van alleen maar gerankt worden op basis van high of low density is voorgoed voorbij. Tegenwoordig baseert Google namelijk ook op het aantal retweet en bookmarks. Voor teksten die snel weg geklikt worden tellen strafpunten; men daalt in het aanzien van de lijst, en dat was juist niet de bedoeling! Juist daarom is variatie van trefwoorden gewenst.

Dit bericht is geplaatst in Seo Webteksten. Bookmark de permalink.