OnPage optimalisatie van uw website

OnPage optimalisatie van uw website

SEO bestaat uit drie onderdelen. Het eerste is linkbuilding: het aantal verwijzingen van en naar uw website zonder dat u hierbij overdrijft. Het tweede SEO-onderdeel is het optimaliseren van uw teksten. Door regelmatig keywords te laten terugkomen zullen de zoekmachines opmerken dat uw internetpagina belangrijke informatie over een bepaald onderwerp bevat zodat u hoger zult komen in de zoekresultaten. Het derde onderdeel is de onpage optimalisatie van uw website. Het gaat er hierbij om dat u de informatie op de juiste manier over uw website verspreidt. Daarnaast is ook het opmaken van de tekst en het toevoegen van headers hierbij van belang.

De indeling van uw website

De ‘spiders’, programmaatjes die namens de zoekmachines het internet scannen en afspeuren naar belangrijke informatie, lezen sites van linksboven naar rechtsonder. Het is dus belangrijk dat u links bovenin op uw website een ‘header tag’ plaats met de belangrijkste zoekwoorden van uw website. Het is ook wel de titel van de betreffende pagina. Zeker als uw website uit verschillende pagina’s bestaat is het een must om header tags te gebruiken. U doet dit door uw titelwoorden als volgt in te vullen: <h1> zoekwoorden. Naast de paginatitels dient u ook een algemene websitetitel te bedenken. Erg belangrijk is om alleen de belangrijkste keywords in deze titel, die u bovenaan op uw website plaatst, te gebruiken. Voegwoorden beïnvloeden het zoekresultaat alleen maar negatief en kunt u dus beter achterwege laten. Wat betreft de teksten is één grote lap nooit goed. Verdeel de informatie over verschillende alinea’s en houdt een tekstlengte van ongeveer 400 woorden aan. Verdeel de belangrijkste zoekwoorden gelijkmatig over de tekst zodat deze leesbaar blijft en ondertussen goed scoort in de zoekmachines.

De opmaak van teksten

Onpage optimalisatie gaat ook over de opmaak van uw teksten. Om de zoekwoorden extra uit te lichten dient u elk zoekwoord maximaal 1 keer cursief of vetgedrukt in de tekst op te nemen. Doe dit niet vaker dan 1 keer omdat het dan een averechts effect heeft. Ook het gebruik van aanhalingstekens is voor de zoekmachines een aanwijzing dat er tussen die tekens belangrijke woorden staan. Als laatste kunt u helemaal rechts onderaan de tekst een copyright teken plaatsen met daarnaast nog eens de belangrijkste keywords. Immers, de spiders zoeken van linksboven naar rechtsonder.

Dit bericht is geplaatst in Seo Webteksten. Bookmark de permalink.