SEO optimalisatie: Spreektaal of schrijftaal en afwisseling

SEO optimalisatie: Spreektaal of schrijftaal en afwisseling

Teksten zijn het visitekaartje van uw website. Een tekst vol met spelfouten, slechte opmaak en slechte zinsconstructies nodigt een klant niet uit om met u in zee te gaan. Toch zijn er nog altijd veel websites die vol staan met fouten. Het klinkt eenvoudig, maar met net iets meer aandacht voor de content op uw website ziet het er stukken beter uit, lezen de teksten makkelijker weg en heeft u meer kans op gerichte klanten. Natuurlijk heeft elke website een eigen doelgroep waar geschreven voor dient te worden. Daarbij is het voor veel webmasters de vraag of er spreek- of schrijftaal op de website gezet dient te worden met het oog op SEO optimalisatie.

Spreektaal of schrijftaal?

Veel mensen denken dat een formele tekst in schrijftaal moet staan en een informele tekst prima in spreektaal kan. Dit is echter een wijdverbreid misverstand. Alle SEO webteksten dienen in spreektaal geschreven te worden. Dit is niet alleen voor uzelf veel eenvoudiger, maar ook de leesbaarheid van de teksten neemt zienderogen toe wanneer u spreektaal gebruikt. Daarnaast kunt u met spreektaal een grotere groep potentiële klanten trekken. Wanneer u overgaat op vakjargon of moeilijke woorden haken veel mensen af. Voor de SEO optimalisatie is schrijftaal uit den boze. Natuurlijk kunt u ook in spreektaal een formele toon aanhouden. De aanspreekvorm is hierin een belangrijk voorbeeld. U is formeler dan jij/je.

Afwisseling voor goede SEO resultaten

Elke tekst heeft een vast onderwerp waarover geschreven wordt. Pin u echter niet vast op één keyword wat u elke keer laat terugkomen. Zorg voor een goede afwisseling met meerdere keywords. Daarmee wordt het lezen een stuk prettiger en nog belangrijker: u kunt door de zoekmachines op meerdere manieren gevonden worden. Vergelijk het schrijven van een webtekst met het schrijven van een verhaal. U zult in een boek ook nooit 10 keer hetzelfde belangrijke woord vinden in een korte tekst. Synoniemen nemen een belangrijke plaats in in de SEO optimalisatie. Probeer, zonder te overdrijven, zoveel mogelijk woorden met ongeveer dezelfde betekenis op te nemen in uw SEO webtekst. Dit bevordert de kans om hogerop te komen in de zoekresultaten. Hoe groter de variatie, hoe breder het ‘keyworddomein’ is waar u op gevonden kunt worden door potentiële bezoekers.

Dit bericht is geplaatst in Seo Webteksten. Bookmark de permalink.