SEO versus betaald adverteren

SEO versus betaald adverteren

Iedereen die een website bouwt heeft natuurlijk als doel om zoveel mogelijk bezoekers te trekken. U kunt er voor kiezen om veel animaties en bewegende teksten op uw site te plaatsen, maar als u betalende klanten zoekt is dit niet de beste strategie. Uw website moet wel het visitekaartje van uw bedrijf blijven en geen kermis worden. Er zijn twee hoofdstrategieën om meer bezoekers naar uw internetpagina te trekken: SEO optimalisatie en betaald adverteren. Het doel van beide strategieën is hetzelfde, maar de invulling van de strategie en het resultaat is behoorlijk anders.

Betaald adverteren

Bij betaald adverteren richt u zich rechtstreeks tot uw potentiële klanten. U stelt een advertentie op die u vervolgens tegen betaling plaatst in de zoekmachines (bijvoorbeeld Google Adwords), u plaats de advertenties op andere websites of u koopt backlinks bij exploiterende internetpagina’s. In alle gevallen betaalt u een afgesproken bedrag per maand en in ruil daarvoor staat uw advertentie prominent op andere website. Natuurlijk betaalt u meer naarmate uw advertentie groter is of meer tekst bevat. Het succes van advertenties op het internet is echter gering. Veel mensen vinden reclame op websites meer storend dan nuttig en daarbij wordt er niet snel op een internetadvertentie geklikt. Daarnaast stopt de eventuele extra klantenstroom op het moment dat u besluit om niet meer online te adverteren.

Search Engine Optimization

Zoekmachine optimalisatie is een andere bekende strategie om klanten naar uw site te krijgen. Als u zelf de regels van SEO onder de knie hebt kost het u niets om uw site te optimaliseren. SEO is een strategie waarbij u zich niet direct richt tot uw potentiële klanten, maar u zorgt er voor dat uw site er makkelijk uitgepikt wordt door de zoekmachines. Daarbij is het vooral van belang om op de juiste zoekwoorden gevonden te kunnen worden. Zoals gezegd is SEO gratis. Daarnaast is deze strategie blijvend. In principe hoeft u één keer uw website te optimaliseren op tekst- en indelingsgebied en vervolgens komen de bezoekers vanzelf. Vanzelfsprekend dient u uw website opnieuw in te richten op het moment dat uw onderneming extra activiteiten gaat aanbieden. U dient er namelijk wel voor te zorgen dat de website up-to-date blijft zodat er voortdurend nieuwe potentiële klanten aangesproken kunnen worden.

Dit bericht is geplaatst in Zoekmachine optimalisatie. Bookmark de permalink.