Tags en tussenkopjes
SEO webteksten dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet een SEO tekst een keyword density van ongeveer 3 á 4% hebben. Dit is hoe vaak de belangrijke woorden terug moeten komen in de tekst. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig vaste constructies waar u op gevonden wilt worden terug te laten komen. Alleen losse keywords hebben weinig tot geen effect op de zoekresultaten van de verschillende zoekmachines. Ook overmatig gebruik van belangrijke woorden zal niet helpen om een hogere positie tussen de zoekresultaten te verwerven. Een vaak onderbelicht aspect is het gebruik van tussenkopjes en tags, terwijl beide aspecten erg belangrijk zijn in een goede SEO webtekst.
Het gebruik van tussenkopjes
Natuurlijk moet een SEO webtekst een goede titel hebben. Niet alleen om te scoren in de zoekmachines, maar ook om de lezer direct vast te grijpen zodat deze verder wil lezen. Maar minstens net zo belangrijk zijn de tussenkopjes die u in uw tekst dient te verwerken. In de tussenkopjes kunt u de termen waarop u gevonden wilt worden verwerken. Vervolgens is het van belang om wel passende inhoud bij een tussenkop te plaatsen. Anders haakt een lezer direct af omdat de tekst niet overeenkomt met zijn of haar verwachtingspatroon. Tussenkopjes zijn een ideale manier om over te gaan op een nieuw onderwerp en tegelijkertijd hoger op te komen in de zoekresultaten.
Het gebruik van tags
Tags zijn woorden of combinaties van woorden die u kunt toevoegen aan uw website en waarmee u de inhoud op uw pagina’s kunt koppelen aan het webadres. Het belangrijkste onderdeel op SEO-gebied is de metadescription. Deze tag is vaak 2 regels lang en bevat een soort samenvatting van wat er op uw site te vinden is. De metadescription wordt door de meeste zoekmachines één op één overgenomen en verschijnt direct onder uw paginatitel tussen de zoekresultaten. Om optimaal te profiteren van het voordeel van een goede metadescription dient deze ongeveer 170 karakters te bevatten. Vanzelfsprekend is het van belang dat u de keywords van uw website verwerkt in de metadescription. Uiteindelijk krijgen potentiële bezoekers deze namelijk als eerste te zien bij de zoekresultaten. Het heeft geen zin om de metadescription vol te zetten met dezelfde woorden, de zoekmachines zijn in staat om deze tags te filteren van de gewone metadescriptions.