Unieke content van levensbelang

Unieke content van levensbelang

SEO, search engine optimization, is ontzettend belangrijk voor websites. Door uw website te optimaliseren kunt u namelijk hogerop komen in de zoekresultaten van diverse zoekmachines, waaronder Google en Yahoo. Elke website met een commercieel of informatief doel probeert zo hoog mogelijk in de resultaten te komen want uit uw eigen ervaring weet u dat een website op pagina 3 of hoger van de zoekresultaten kansloos is om bezocht te worden. SEO is niet iets wat u in één dag kunt leren, het is een complex proces met veel verschillende facetten. Niet voor niets zijn er professionele bedrijven die uw website kunnen optimaliseren. Toch zijn er een aantal aspecten op SEO-gebied waar u zelf voor kunt zorgen. Verreweg het belangrijkste aspect is de uniekheid van uw teksten.

Waarom unieke teksten?

Zoekmachines zoeken voortdurend naar relevante informatie bij een bepaald onderwerp. Om gevonden te kunnen worden dient u natuurlijk ‘keywords’ en ‘keywordconstructies’ in te bouwen in uw teksten. Zorg er wel voor dat uw tekst uniek blijft. Wanneer de inhoud op uw website teveel overeenkomt met een al bestaande website kan het gebeuren dat uw internetpagina geweerd wordt uit de zoekresultaten. Ook kunt u natuurlijk een copyrightclaim aan uw broek krijgen. Unieke teksten maken betekent overigens niet dat u absoluut geen overlap mag hebben. Teksten over hetzelfde onderwerp hebben natuurlijk altijd woorden die hetzelfde zijn. Dit is geen probleem zolang het grootste deel van uw website maar uniek is.

Zelf geschreven, maar toch niet uniek

Om te voldoen aan de SEO-voorwaarden is het aan te raden om al uw teksten zelf te schrijven, zonder dat u gebruik maakt van informatie op andere websites. Dit is niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld in het geval dat u niet veel weet over een bepaald onderwerp. Om er toch zeker van te zijn dat uw teksten uniek zijn kunt u gebruik maken van www.copyscape.com. Daarmee ziet u direct of de tekst op uw website veel lijkt op een al bestaande internetpagina. Wanneer dit het geval is, is dit slecht voor uw SEO-resultaten. Is uw pagina grotendeels uniek? Dan heeft u het goed gedaan en kunt u er op vertrouwen dat uw site hogerop komt in de zoekmachines.

  • facebook Recommend on Facebook
  • google_buzz Buzz it up
  • hyves Tip on Hyves
  • <a rel="nofollow" target="_blank" href="http://www.linkedin.com/shareArticle?mini=true&url=http%3A%2F%2Fwww.seowebteksten.com%2Funieke-content-van-levensbelang%2F&title=Unieke+content+van+levensbelang&&summary=Unieke+content+van+levensbelang%0D%0ASEO%2C+search+engine+optimization%2C+is+ontzettend+belangrijk+voor+websites.+Door+uw+website+te+optimaliseren+kunt+u+namelijk+hogerop+komen+in+de+zoekresultaten+van+diverse+zoekmachines%2C+waaronder+Google+en+Yahoo have a peek at this web-site.+Elke+website+met+een+commercieel+of+informatief+doel+probeert+zo+hoog+mogelij” title=”Share this post : Unieke content van levensbelang on Linkedin” >linkedin Share on Linkedin
  • myspace Share via MySpace
  • nujij Share on nuJIJ
  • twitter Tweet about it
  • yahoo_buzz Buzz it up
  • bookmark Bookmark in Browser

Dit bericht is geplaatst in Seo Webteksten. Bookmark de permalink.