Wat zijn SEO Webteksten?

Wat zijn SEO webteksten?

Er bestaan verschillende mogelijkheden om een website beter gevonden te laten worden door de zoekmachines. Bijvoorbeeld door keuzes te maken in de pagina-indeling of door er voor te zorgen dat er veel backlinks op het internet staan naar uw website. Een andere mogelijkheid is om met de teksten op uw site beter te scoren in de zoekmachines. Dit wordt SEO, Search Engine Optimization, genoemd. Het gaat er bij SEO om dat u de teksten zo vormgeeft dat de belangrijke trefwoorden regelmatig terugkomen in de tekst zonder dat dit als storend wordt ervaren.

Wat is belangrijk bij het schrijven van SEO webteksten?

Het doel wat altijd voorop dient te staan is het optimaliseren van een website voor de zoekmachines. Iedereen wil natuurlijk dat zijn site op de
eerste pagina van de zoekresultaten verschijnt. Met goede SEO webteksten kunt u hier zelf een bijdrage aan leveren. Er zijn wel een aantal aspecten waar u rekening mee dient te houden bij het schrijven van een SEO webtekst. Bijvoorbeeld de lengte. Een goede lengte voor SEO webteksten is ongeveer 400 woorden. Met deze lengte kunt u de benodigde informatie kwijt in de tekst en heeft u ook de mogelijkheid om de keywords regelmatig terug te laten komen. Een juiste verhouding van het aantal trefwoorden tot de rest van de tekst is een densiteit van 2 á 3% van het geheel. Ook is het belangrijk om vaste constructies terug te laten komen in uw SEO webteksten. Zoekmachines gebruiken ‘spiders’ die niet alleen op zoek zijn naar herkenningswoorden, maar deze ‘spiders’ zoeken ook naar constructies die met het onderwerp te maken hebben.

Verschil White Hat SEO en Black Hat SEO

SEO webteksten vallen onder de White Hat SEO. Dit is de legale manier om uw site hoger in de zoekmachines te krijgen. Alle tips die hierboven beschreven staan vallen onder deze categorie. Echter, er bestaat ook Black Hat SEO. Bijvoorbeeld het plaatsen van tekst in dezelfde kleur als de achtergrond van uw website. Als dit opgemerkt wordt door de zoekmachines, wordt uw site verbannen uit de resultaten van de zoekmachines. Het is namelijk een vorm van vervalsing die de kans op succes vergroten. Wilt u er zeker van zijn dat uw site niet uit de zoekresultaten wordt gehaald? Gebruik dan White Hat SEO en optimaliseer uw website met keurige SEO webteksten. Wees overigens niet bang als het even duurt voordat uw site daadwerkelijk hoger komt in de zoekresultaten. Dit heeft te maken met de tijd die de zoekmachines nodig hebben om alle sites te indexeren.

Watch Movie Online Logan (2017)

Dit bericht is geplaatst in Seo Webteksten. Bookmark de permalink.